
1399/09/09
گیاهان آبزی
• آشنایی با گیاهان آبزی
در شالیزارها، حوضچهها، جویبارها، راهآبها و دریاچههای زینتی و پارکها محل هایی هستند که تعدادی از گیاهان و جانوران را در خود جای دادهاند،این گیاهان و جانوران به زندگی در چنین مناطق مرطوبی عادت کردهاند.
آب برای این گیاهان و جانوران لطافت و ظرافت و امنیت زیستی را فراهم می کند، مخصوصا گونههایی که در آب زندگی میکنند و از زندگی در خشکی محرومند. در آب های شیرین، بسیاری از گیاهان با ویژگیهای خاص که برحسب محل رویش یا رستنگاه بهصورت آبزی تغییر حالت داده یا تحت شرایطی خود را با محیط اطراف سازگار کرده اند.
همانطور که از نام این گیا هان می توان متوجه شد ، گیاهان آبزی گیاهانی هستند که در آب زندگی و رشد می کنند ،این گیاهان مانند سایر گیاهان باعث تمیز شدن محیط زندگی خود و زیباتر و شفاف تر شدن آب می شوند .به این طریق که مواد معلق در آب از جمله باکتری ها را گرفته و نقش مهمی در ایجاد هماهنگی و تعادل در اکوسیستم محل زندگی خود دارند.
گیاهان آبزی همچون سایر گیاهان با انجام فوتوسنتز و جذب نور محیط حتی اگر نور مصنوعی باشد،به تولید اکسیژن می پردازند.و از این طریق اگر محیط زندگی آنها آکواریوم باشد ، باعث ایجاد اکسیژن کافی جهت تنفس ماهی هاو سایر آبزیان می شوند .
• انواع گیاهان آبزی
1-گیاهان غوطهور در آب
2-گیاهان شناور در آب
3-گیاهان باتلاقی
4-گیاهان مردابی
5-گیاهان زینتی (آکواریومی)
• روش کاشت گیاهان آبزی زینتی (آکواریومی)
گیاهان آکواریومی تنوع زیادی داشته و زیبایی و لطافت مقبولی به آکواریوم ها می دهند. پرورش این نوع گیاهان نیازمند نکاتی است که در ادامه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. بع از اینکه گیاه دلخواه خود را انتخاب نمودید ،قبل از کاشت ، باید آن ها را ضد عفونی کرده زیرا اغلب حاوی تخم انگل ها یا حلزون هایی هستند که ممکن است آسیب رسان بوده و باعث از بین رفتن آنها شود.
برای اینکار باید از محلول پرمنگنات به میزان لازم استفاده نمود پس از این عمل گیاهان را مدتی در آکواریوم به طور موقت نگهداری کرده تا از سلامت آن ها مطمئن شوید. برای کاشت گیاهان آبزی می توان از کف آکواریوم برای رشد و بستر پرورش آنها استفاده کرد و یا از گلدان و ظروف دیگر برای کاشت آنها استفاده کرده و ظروف را در کف آکواریوم قرارداد.گیاهان آبزی در همان دما و آبی که سایر آبزیان موجود در آب یا آکواریوم نیاز دارند رشد می کنند.دمای مورد نیاز گیاهان آبزی 22 تا 27 در جه بوده و همچنین نور طبیعیه خورشید مناسب تر از نور های مصنوعی دیگر می باشد.
• دلایل پوسیدگی گیاهان آبزی
استفاده از داروهای گوناگون جهت درمان آبزیان بیمار موجب پوسیدگی گیاه شده و یا استفاده از نمک برای درمان ماهی های بیمار دلیل ایجاد پوسیدگی و پژمردگی گیاه شود . از این رو پیشنهاد می کنیم جهت درمان ماهی بیمار به ظرف دیگری منتقل شده و درمان های لازم در همان ظرف اعمال شود تا سایرگیاهان آبزی در معرض خطر نباشند.
• انواع گیاهان آکواریومی
- - گیاهان رو آبی
- - گیاهان میان آبی
- - گیاهان زیر آبی
• اسامی تعدادی از گیاهان آبزی
آنوبیاس قهوه، اسپاتی فیلوم آبزی، پر طاووسی سنبله ای، پشت قرمزی، خزه جاوه، خزه کریسمس، دم گربه ای، روتالا
ایندیکا، زاگیتاریا، مونتویدنسیس، زینه ما، ساژیتریا پا کوتاه، ساژیتریا لاتیفولیا، سالوینیا مینیما، سر نیزه ای برگ پهن
سرخس آبی، سرخس جاوا، سنبل آبی،سیوی، شینودوریوس شلوتری، علف بلوری